Силната буря, връхлетяла северните части на американския щат Тексас преди

...
 Силната буря, връхлетяла северните части на американския щат Тексас преди
Коментари Харесай

„Боли ме да ги гледам“: Белоглавите орли Ник и Нора търсят отчаяно своите орлета

 

Силната стихия, връхлетяла северните елементи на американския щат Тексас преди дни, остави без гнездо семейство скални орли . Двете им 9-седмични орлета са били изхвърлени на земята от ураганните ветрове преди да са се научили да летят, оповестява Си Ен Ен.

Вероятно е употребена отрова против вълци и чакали

Майката и бащата са прекарали дните наред в търсенето на потомството си след бурята. Крис Гиблин, който е фен фотограф, става очевидец на сърцераздирателната сцена. Той е прочут с това, че е прекарал три години в документиране на живота на орлите.

„ Боли ме да ги виждам по какъв начин търсят дребните си. Всичко може да се случи по време на тези стихии “, изяснява Гиблин.

 Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си 3 мин. Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си  „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката? 2 мин. „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката?  Динамично време: До обяд слънце, следобяд - дъжд 2 мин. Динамично време: До обяд слънце, следобяд - дъжд  „ Инцидентът на Централна гара щеше да е като детска играчка “: Вандали срязаха спирачките на 87-тонен локомотив 2 мин. „ Инцидентът на Централна гара щеше да е като детска играчка “: Вандали срязаха спирачките на 87-тонен локомотив  37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО) 2 мин. 37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО)  9 мин. " Европейският избор на България ": Заключителен евродебат в ефира на bTV (ВИДЕО)  Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си 3 мин. Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си  „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката? 2 мин. „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката?  Динамично време: До обяд слънце, следобяд - дъжд 2 мин. Динамично време: До обяд слънце, следобяд - дъжд  „ Инцидентът на Централна гара щеше да е като детска играчка “: Вандали срязаха спирачките на 87-тонен локомотив 2 мин. „ Инцидентът на Централна гара щеше да е като детска играчка “: Вандали срязаха спирачките на 87-тонен локомотив  37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО) 2 мин. 37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО)  9 мин. " Европейският избор на България ": Заключителен евродебат в ефира на bTV (ВИДЕО)

Това семейство орли има хиляди почитатели и фенове, откогато преди три години сви гнездо към езерото „ Уайт Рок “ в източните елементи на Далас. Те стават известни като Ник и Нора – имената си получават от кино лентата от 30-те години на предишния век „ The Thin Man “.

Сред намаляващите типове са и лястовиците, настояват от Българско дружество за защита на птиците

Всяко тяхно придвижване е документирано, а фотоси и видеа от време на време се разгласяват във Facebook. Жителите в региона не стопират да ги разясняват и даже дефинират наличието им като „ божествена интервенция “.

Снимка: Getty Images

Гнездото на фамилията орли се намира в едно яворово дърво в края на улицата на Криста де ла Харп. Тя разказва връзката сред птиците и хората в квартала като „ тригодишна любовна история “.

Мъж споделя, че преди седмица мъжкият умрял и от този момент женската не излетява

„ Бях се скрила в къщата си през цялата стихия, само че не спирах да се апелирам за орлите “, споделя Криста де ла Харп.

След като бурята отминава, съседите излизат на открито, с цел да ревизират гнездото и дали орлите са добре. Оказало се, че проливният дъжд и свирепите ветрове са повалили редица дървета. Гнездото било развалено, а орлетата не се виждали на никое място.

Брет Джонсън, градски биолог и природозащитник от Далас, се втурнал към парка. Видял, че половината гнездо го няма и двете орлета в него липсват.

Eкоактивисти и представители на някои черноморски общини се подвигнаха на протест

По-късно същата заран Брина Томсън претърсила региона на рекичката със съседите си, когато чула приятеля си да вика: „ Намерих едното орле. Намерих го ”.

Заснет от нея видеозапис демонстрира по какъв начин орлето трепери и е подгизнало от дъжда, само че наподобява не е съществено ранено. Вижда се, че то даже яде риба, която е хванало в пороя.

Снимка: Getty Images

Брет Джонсън споделя, че е сътрудничил на щатските чиновници за отбрана на дивите типове, с цел да получи позволение за настаняването на потърпевшите птици в рехабилитационен център, който е профилиран в лекуването на белоглави орли.

Вероятната причина е отрова

След лекуването – в неделя сутринта, ветеринарите върнаха оживялото орле назад в региона на гнездене с вярата, че то „ бързо ще се събере още веднъж с родителите си “. Ник и Нора бяха засечени да летят в региона и експертите споделят, че се надяват родителите да чуят крясъците му и да се погрижат за него.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР